Aanbod scholen

 

Vanaf september 2016 zal de DOE-boerderij volgende drie workshops aanbieden aan de Leuvense scholen.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen bij vragen of onduidelijkheden. Wij geven u héél graag meer informatie.

 

 

 

WORKSHOP 1

Horen, voelen, proeven, kijken en ruiken op de boerderij

 

In de klas werken we met onze handen, luisteren we naar elkaar, kijken we naar het bord,… Maar wat kunnen we nog allemaal met onze vijf zintuigen?

 

Deze workshop is een natuur- en landbouweducatief programma ontworpen voor zowel kleuters als leerlingen van de eerste graad lager onderwijs.

 

Via de dieren op de boerderij én een bezoek aan de boeren op hun veld, leggen we de link naar de vijf zintuigen.  Opdrachten kunnen alleen vervuld worden als de 5 zintuigen optimaal gebruikt worden. Via beweging en spelletjes zorgen we dat er voldoende afwisseling is.

 

Onrechtstreeks wordt aan de kinderen het belang van duurzame landbouw meegegeven, de oorsprong van hun dagelijkse voeding uitgelegd en de waarde van zorg voor de natuur aangekaart.

 

Voor niet Leuvense scholen, contact opnemen voor de prijs

 

  kleuteronderwijs + lager onderwijs 1de graad        3 uur        Leuvense scholen: 5,00 per leerling

WORKSHOP 2

Loeren bij de boeren

 

Tijdens deze workshop maken de leerlingen actief kennis met de verschillende taken op de boerderij: het voederen van dieren, werken op het veld, kuisen van de hokken, koken met producten rechtstreeks van het veld, …

 

Loeren bij de boeren is een natuur- en landbouweducatief programma waar door mee te werken op de boerderij het belang van duurzame landbouw, zorg voor de natuur en de oorsprong van dagelijkse voeding als thema aan bod komen.

 

Voor niet Leuvense scholen, contact opnemen voor de prijs

 

  lager onderwijs 2de + 3de graad        3 uur        Leuvense scholen: 5,00 per leerling

WORKSHOP 3

Groepsvormende workshop/ teambuilding

 

Door het vervullen van opdrachten op de boerderij, op het veld, bij de dieren binnen een bepaalde opgelegde tijd leren leerlingen elkaar als individu kennen en ontdekken ze ook hoe ze als individu binnen de groep functioneren. De workshop wordt beëindigd met een maaltijd die ze samen bereid hebben met producten die ze zelf geoogst hebben. Ze benoemen elkaars talenten, evalueren de groepsdynamiek en kijken naar hun eigen positie binnen een groep.

 

Door het vervullen van de verschillende opdrachten wordt er niet alleen groepsvormend gewerkt, maar onrechtstreeks komen thema’s als duurzame landbouw en de link met dagelijkse voeding, zorg voor natuur/milieu  en onze eigen verantwoordelijkheid daarvoor ook aan bod.

 

Er wordt telkens rekening gehouden met de leeftijdscategorie waarmee gewerkt wordt. De opdrachten worden aangepast en de evaluatie wordt gehouden op het niveau van de verschillende leeftijdsgroepen.

 

Voor niet Leuvense scholen, contact opnemen voor de prijs

 

  secundair onderwijs 1ste + 2de + 3de graad        3 uur        Leuvense scholen: 5,00 per leerling